Wisselen tussen niveaus

Misschien weet je al of je naar het vmbo, havo of vwo gaat. Het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent. Zou havo net te moeilijk zijn, of lukt dat wel? Wat als je nu begint op vmbo, maar je vindt het te makkelijk? Als blijkt dat een ander niveau toch beter bij jou past, dan kun je nog wisselen. 

Welk niveau past het beste bij jou?

Met je leraar van de basisschool en je ouders/verzorgers probeer je zo goed mogelijk te bedenken wat het beste bij jou past. Ben je eenmaal begonnen op de middelbare school en blijkt, onder andere op basis van jouw cijfers, dat een ander niveau toch beter bij jou past, dan kun je nog wisselen.

Tijdens het eerste schooljaar toch naar een ander niveau?

Tijdens het eerste schooljaar houden je mentor en je andere leraren in de gaten of je op het niveau zit dat het beste bij je past. Wanneer je leraren denken dat een ander niveau beter bij jou past, dan bespreekt je mentor dit met jou en je ouders/verzorgers. Mocht je zelf denken dat een ander niveau beter past, dan kun je dit ook met je mentor bespreken. 

Wisselen van niveau na einde schooljaar of na kerstvakantie

Ga je wisselen van niveau, dan gebeurt dit na de kerstvakantie of aan het einde van het schooljaar. Het kan zijn dat je door het kiezen van een ander niveau ook naar een andere locatie van Het Assink gaat.

Filmpje wisselen tussen niveaus

In onderstaand filmpje vertellen we je hoe het wisselen tussen niveaus bij Het Assink gaat.