Wisselen tussen niveaus

Misschien weet je al of je naar het vmbo, havo of vwo gaat. Maar het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent. Zou havo net te moeilijk zijn, of lukt dat wel? Wat als je nu begint op vmbo, maar je vindt het te makkelijk?

Met je leraar van de basisschool en je ouders/verzorgers probeer je zo goed mogelijk te bedenken wat het beste bij jou past. Ben je eenmaal begonnen op de middelbare school en blijkt onder andere op basis van jouw cijfers dat een ander niveau toch beter bij jou past, dan kun je nog wisselen.

Wisselen

Tijdens het eerste schooljaar houden jouw mentor en jouw andere docenten in de gaten of je op het niveau zit dat het beste bij je past. Wanneer jouw docenten denken dat een ander niveau beter bij jou past, dan bespreekt jouw mentor dit samen met jou en je ouders/verzorgers. Mocht je zelf denken dat een ander niveau beter past, dan kun je dit ook zelf met jouw mentor bespreken.

Ga je wisselen van niveau, dan gebeurt dit vaak aan het eind van het schooljaar. Soms wissel je al na de kerstvakantie. Het kan zijn dat je door het kiezen van een ander niveau ook naar een andere locatie van Het Assink gaat.

Filmpje wisselen tussen niveaus

In onderstaand filmpje vertellen we je hoe het wisselen tussen niveaus gaat.