Waarom kiezen voor Het Assink

Je staat dit jaar voor een belangrijke keuze: naar welke middelbare school ga je? De overgang van de basisschool naar de middelbare school is grote nieuwe stap. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een school die bij je past. Wil je weten of Het Assink lyceum bij je past? Wij geven je tien redenen om voor Het Assink te kiezen.

1. Kleinschalig en gezellig

Je komt van een basisschool waar je iedereen kent en waar iedereen jou kent. Bijna al onze gebouwen zijn kleinschalig en je zit altijd in een vaste mentorgroep. Zo leer je deze snel kennen. Ook ga je aan het begin van het schooljaar op kamp, zodat je snel nieuwe vrienden en vriendinnen maakt.

2. Goede docenten

Onze school heeft goede docenten in huis. Op Het Assink heb je voor ieder vak een andere docent. Die docent weet alles van zijn vak en hoe jij het beste leert. Wist je dat onze docenten ook zelf geregeld in de schoolbanken zitten?

3. Prettige sfeer

Onze leerlingen voelen zich thuis op school, de sfeer is gemoedelijk. En als je hulp nodig hebt, is iedereen bereid je te helpen.

4. Veel afwisseling

Of je nou vmbo, havo of vwo doet, op Het Assink krijg je veel afwisseling in en buiten de lessen. Onze docenten bedenken leuke projecten waarmee ze je uitdagen. Ook zijn er altijd wel interessante activiteiten  waaraan je kunt meedoen.

5. Goede begeleiding

Vanaf de eerste dag word je begeleid door een mentor. Deze mentor maakt van jouw klas een gezellige groep waarin iedereen zich thuis voelt. Ook is de mentor jouw aanspreekpunt als je een vraag hebt of met een probleem zit. Bovendien leert de mentor jou hoe je moet leren. En er zijn ook oudere leerlingen die je daarbij kunnen helpen.

6. Met de tablet of laptop in de klas

Je leert op Het Assink niet alleen uit boeken. Je zult vaak genoeg in de klas werken met een laptop of een tablet. En misschien zit je soms ook wel langer achter een toetsenbord dan achter je schrift. Een digitaal device in de klas maakt jouw lessen interessant en afwisselend. Want een les kan opeens heel leuk worden als je gaat quizzen met behulp van apps! Wij merken dat jij en je klasgenoten hier uiteindelijk meer van leren en beter werk inleveren.

7. Vmbo nét een beetje anders

In de eerste twee jaar leer je elk onderwerp zelfstandig aanpakken en uitwerken in Doetijd-projecten. Op onze prachtige nieuwe bovenbouwlocatie Parallelweg in Neede ga je daarna praktisch verder in de beroepsrichting van jouw keuze.

8. Havo, vwo, vwo+ en gymnasium

Kun jij goed leren en doe je dat ook graag? Dan kun je bij ons naar havo/vwo. Kun je héél goed leren, dan kun je nog extra’s doen in vwo+ of op het gymnasium. Op vwo+ krijg je de gewone lesstof in minder lesuren, waardoor je tijd overhoudt voor boeiende projecten. Op het gymnasium krijg je naast je gewone vakken ook Grieks en Latijn.

9. Dicht bij huis

Waar je ook woont, je vindt Het Assink altijd dicht bij jouw voordeur. En als je toch iets verder weg woont, fiets je vaak samen met anderen naar school.

10. Hoge slagingspercentages

Vrijwel al onze leerlingen verlaten Het Assink met een welverdiend diploma! We zijn trots op onze hoge slagingspercentages. Naast het behalen van je diploma vinden wij het minstens zo belangrijk dat je je goed zult kunnen redden in je vervolgopleiding en zelfs in je verdere leven.