Vwo-plus

Heeft uw zoon of dochter een vwo-advies? Is hij/zij een nieuwsgierig aagje met een brede interesse en houdt hij/zij ervan om onderzoek te doen? Speciaal voor deze leerlingen biedt Het Assink lyceum het vwo-plus programma aan.

Vwo-plus programma

Het vwo op het Assink bestaat uit een atheneum- en een gymnasiumstroom. Zeer begaafde leerlingen kunnen (na selectie) ook deelnemen aan het vwo-plus programma, dat leidt naar het vwo-plus certificaat naast het vwo-diploma. De leerlingen hebben een extra studielast en verbreden en verdiepen zich extra in grotendeels zelfgekozen onderwerpen en vakken. Tijdens de verschillende projecten leren ze samen te werken, te presenteren, keuzes te maken en onderzoek te doen.

Wat kunnen leerlingen zoal doen bij vwo plus?

Leerlingen kunnen hun kennis verbreden door een of meer extra vakken te volgen. Bijvoorbeeld door een kunstvak als muziek of drama aan het vakkenpakket toe te voegen. Wanneer een leerling graag Spaans wil leren, is dat ook mogelijk binnen de vwo-plus uren. Behoefte aan heel wat anders? Ook dat kan. Zo kunnen leerlingen tijdens de vwo-plus uren webklassen volgen bij de universiteit, bijvoorbeeld over archeologie, filosofie of psychologie. Daarnaast werken de leerlingen alleen of samen aan projecten en leren ze onderzoek te doen.

Hoe kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor vwo-plus moeten leerlingen een motivatiebrief schrijven. In deze brief lezen we ook graag waarom hun ouder(s) en leerkracht van de basisschool vinden dat vwo-plus geschikt is.

In de maanden april/mei worden leerlingen die een motivatiebrief hebben ingestuurd samen met hun ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd voor een gesprek. Na dit gesprek laten we snel weten of de leerling kan deelnemen aan het vwo-plus programma.

Assink junior vwo

In januari en februari bieden we speciale Assink junior vwo workshops aan voor leerlingen met (voorlopig) vwo-advies! Samen met andere leerlingen die een vwo-advies hebben gekregen, volgen de leerlingen dan verschillende interessante workshops. Houd onze site in de gaten voor meer informatie over deze workshops.