Vwo

Vwo daagt uit om verder te denken

Gaat uw kind na de basisschool naar havo of vwo, dan kan hij of zij bij ons naar drie onderbouwlocaties. Op alle drie de locaties wordt uw kind uitgedaagd op het niveau dat het beste bij hem past: havo, atheneum, gymnasium of vwo-plus.

Het vwo bestaat uit een atheneum- en een gymnasiumstroom. De zeer begaafde leerlingen kunnen bovendien uitgenodigd worden om deel te nemen aan het vwo-plus programma, dat leidt tot een extra certificaat naast het vwo-diploma. In leerjaar 3 van het vwo kiezen de leerlingen een profiel dat zij vanaf leerjaar 4 gaan volgen. Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vrij deel. Er zijn vier profielen waarmee een leerling zich op bepaalde studie- of beroepsrichtingen kan voorbereiden:

  • Cultuur & Maatschappij (CM)
  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Gezondheid (NG)
  • Natuur & Techniek (NT)

Sterk bèta-profiel

Het Assink lyceum beschikt over een sterk bèta-profiel en werkt bijvoorbeeld samen met Thales in Hengelo om leerlingen te laten ervaren wat werk in een technische omgeving kan inhouden. Er zijn samenwerkingsverbanden met de Universiteit Twente en met Hogeschool Saxion die leerlingen de kans bieden om mee te doen met bijzondere projecten, bijvoorbeeld het volgen van Masterclasses.

Muziek, drama en beeldende vorming

Ook ons cultuuronderwijs staat op een zeer hoog peil. Leerlingen kunnen examen doen in muziek, drama en beeldende vorming. Wij beschikken over een eigen, professioneel uitgerust theater, waar jaarlijks muziek- en dramavoorstellingen gegeven worden door leerlingen uit de onder- en bovenbouw. Er wordt samengewerkt dwars door de leerjaren heen en over de locatiegrenzen, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse gymnasiumslotavond.

Boeiend internationaliseringsprogramma

Een boeiend internationaliseringsprogramma biedt vwo-leerlingen de kans zich in Europa te verdiepen. Zij gaan samen met leerlingen uit onder meer Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Italië werken aan thema’s waarbij zij elkaars cultuur leren kennen. Daarnaast is er voor alle vwo 5-leerlingen een studiereis, die door veel leerlingen ervaren wordt als een van de hoogtepunten in hun schoolloopbaan.

Onderwijsresultaten op orde

Het Assink lyceum heeft voor het vwo-onderwijs het zogenoemde ‘basisarrangement’ van de Inspectie van het Onderwijs. Dat betekent dat de onderwijsresultaten op orde zijn. De slagingspercentages zijn in onze regio zonder meer goed te noemen.

Locaties

Voor de leerjaren 1 t/m 3 kunnen de vwo-leerlingen naar de volgende Assink-locaties:

Voor de bovenbouw vwo (leerjaren 4 t/m 6) gaan de leerlingen allemaal naar de locatie Bouwmeester in Haaksbergen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over vwo op Het Assink? Neem gerust contact met ons op.