Beleef Het Assink Van Brakelstraat

Terugblik Beleef Het Assink 2018 Van Brakelstraat

Donderdagavond 22 november organiseerden we weer de jaarlijkse Beleef Het Assink avond. Ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de inzet van onze huidige leerlingen. 

Grote opkomst

De opkomst op de locatie Van Brakelstraat was ook dit jaar weer groot! Om de drukte te spreiden, konden groep 8 leerlingen en hun ouders zich voor een van de twee rondes aanmelden (18.00 of 19.45 uur). Bij binnenkomst kregen de groep 8 leerlingen een kaartje voor een van de workshops. 

Na de centrale start in de aula volgden de groep 8 leerlingen en hun ouders de docent van de workshop naar het lokaal, om zo op een leuke manier kennis te maken met de lessen op de middelbare school. Tijdens de avond stonden de leerlingen centraal en mochten zij aan de slag met diverse proefjes en opdrachten. 

Proeflessen

Bij de proefles Engels mochten de leerlingen eerst met hun ouders aan de slag met een spel. Ze moesten op papier het juiste Engelse woord koppelen aan het Nederlandse woord, zonder dat hun verbindingslijn een andere lijn raakte. Daarna gingen ze met een luisteropdracht aan de slag. In de songtekst van Taylor Swift waren enkele woorden weggelaten. Door goed naar het liedje te luisteren, konden de leerlingen de ontbrekende woorden invullen. 

Er was niet alleen een proefles Engels. Er waren ook proeflessen Verzorging, Lichamelijke Opvoeding, Techniek, DOE-tijd en LOB. Deze laatste twee vakken zijn speciaal door Het Assink voor vmbo-leerlingen ontwikkeld. 

Hulp van huidige leerlingen

Naast de vele docenten, waren er ook veel 1e-jaars leerlingen aanwezig. De groep 8 leerlingen en hun ouders konden vragen stellen aan de huidige leerlingen. Ook verzorgden de 1e jaars leerlingen een rondleiding door het gebouw. Dank voor jullie inzet! 

Terugblik

Benieuwd naar de avond? Bekijk hieronder een compilatie of bekijk via ons Instagramprofiel de highlights terug in onze bio.