Terugblik Beleef Het Assink 2018 Rekkenseweg

Donderdagavond 15 november organiseerden we weer de jaarlijkse Beleef Het Assink avond. Ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de inzet van onze huidige leerlingen. 

Grote opkomst

De opkomst was op de locatie Rekkenseweg erg groot! Daarom werden de groep 8 leerlingen en hun ouders in kleinere groepen ingedeeld. Met die groep volgden zij gedurende de avond enkele workshops, om zo op een leuke manier kennis te maken met de lessen op de middelbare school. Tijdens de avond stonden de leerlingen centraal en mochten zij aan de slag met diverse proefjes en opdrachten. 

Na de centrale start in de aula ging ieder groepje met een docent op pad naar het eerste lokaal. Hier kregen ze wat algemene informatie over Het Assink te horen en konden ze vragen stellen. Daarna was het tijd voor de eerste workshop. In totaal volgden de leerlingen 3 workshops deze avond. Bijvoorbeeld een workshop verzorging, waar de leerlingen aan de slag gingen met het inschatten van calorieën en het aantal suikerklontjes in bepaalde producten. Dit leverde leuke inzichten op!

Vier op een rij

Ook was er een workshop Vier op een rij. Dit bleek met wiskunde te maken te hebben! Gelukkig ging het om een spel. De leerlingen kregen de spelregels uitgelegd en mochten vervolgens met hun ouders het spel gaan spelen. Ze mochten twee dobbelstenen werpen. Met de getallen die hier op stonden, konden ze coördinaten op een vel papier opzoeken. Gooiden ze een 2 en een 6, dan konden ze een pion op 2 manieren leggen. Uiteindelijk won degene die als eerste 4 pionen op een rij had. 

Hulp van huidige leerlingen

Naast de vele docenten, waren er ook diverse leerlingen aanwezig die momenteel al op Het Assink lyceum les volgen. Zij hielpen mee alle workshops in goede banen te leiden. Dank voor jullie inzet! 

Terugblik

Benieuwd naar de avond? Bekijk hieronder een compilatie of bekijk via ons Instagramprofiel de highlights terug in onze bio.