Terugblik Beleef Het Assink 2018 Julianastraat

Donderdagavond 15 november organiseerden we weer de jaarlijkse Beleef Het Assink avond. Ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de inzet van onze huidige leerlingen. 

Grote opkomst

De opkomst was op de locatie Julianastraat weer groot. Daarom werden de groep 8 leerlingen en hun ouders in kleinere groepen ingedeeld. Met die groep volgden zij gedurende de avond enkele workshops, om zo op een leuke manier kennis te maken met de lessen op de middelbare school. Tijdens de avond stonden de leerlingen centraal en mochten zij aan de slag met diverse proefjes en opdrachten. 

Workshops

De Beleef Het Assink avond startte met wat algemene informatie over Het Assink. Daarna was het tijd voor de eerste workshop. Gedurende de avond volgden de leerlingen meerdere workshops. Bij de workshop wiskunde gingen de leerlingen bijvoorbeeld met rietjes aan de slag om een piramide of kubus te maken. Bij biologie mochten de leerlingen aan de slag met een microscoop. Bij de workshop over DOE-tijd kregen ze de opdracht om met papier een sterke brug tussen twee tafels te maken. Kortom: allerlei leuke voorbeelden van wat je allemaal bij een bepaald vak kunt verwachten. 

Terugblik

Benieuwd naar de avond? Bekijk hieronder een compilatie of bekijk via ons Instagramprofiel de highlights terug in onze bio.