Terugblik Beleef Het Assink 2018 Bouwmeester

Donderdagavond 15 november organiseerden we weer de jaarlijkse Beleef Het Assink avond. Ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij de inzet van onze huidige leerlingen. 

Grote opkomst

De opkomst op de locatie Bouwmeester is altijd groot! Om de drukte te spreiden, konden groep 8 leerlingen en hun ouders zich voor een van de twee rondes aanmelden (17.30 of 19.15 uur). Bij binnenkomst werden de bezoekers in kleinere groepen ingedeeld. Onze huidige leerlingen zorgden er voor dat zij hun plek vonden. 

Na de centrale start volgden de groep 8 leerlingen en hun ouders in kleinere groepjes gedurende de avond enkele workshops, om zo op een leuke manier kennis te maken met de lessen op de middelbare school. Tijdens de avond stonden de leerlingen centraal en mochten zij aan de slag met diverse proefjes en opdrachten. 

Proeflessen

Bij de proefles Aardrijkskunde moesten de leerlingen bijvoorbeeld de snelste en veiligste route van school naar huis opzoeken op de tablet en op een papieren kaartje inkleuren. Bij de proefles Nederlands ging het over 'homoniemen'. Er werden telkens 2 foto's getoond waarbij de leerlingen moesten raden welk woord het was.

Ook liet de docent een geknutselde boekendoos zien. Daarin zitten 10 voorwerpen in die leerlingen zelf verzamelen die met het boek te maken hebben. Aan het voorwerp zit een briefje waarop staat waarom het voorwerp erin zit en waar het naar verwijst. Een andere vorm van een boekverslag dus!  

Hulp van huidige leerlingen

Naast de vele docenten, waren er ook diverse leerlingen aanwezig die momenteel al op Het Assink lyceum les volgen. Zij hielpen de groep 8 leerlingen met het vinden van de weg en hielpen mee alle workshops in goede banen te leiden. Dank voor jullie inzet! 

Terugblik

Benieuwd naar de avond? Bekijk hieronder een compilatie of bekijk via ons Instagramprofiel de highlights terug in onze bio.