Uitnodiging studievoorlichting vmbo en havo/vwo voor leerlingen én ouders

Studievoorlichting havo/vwo locatie Bouwmeester: vrijdag 23 november

Op vrijdagmiddag 23 november 2018 nemen een groot aantal oud leerlingen van Het Assink lyceum op locatie Bouwmeester de moeite om huidige leerlingen te vertellen over hun studie. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen leerlingen, en ook ouders, bij hen terecht met alle mogelijke vragen over studeren in het algemeen, of hun studie in het bijzonder.

Er staan leerlingen uit verschillende sectoren en richtingen en er zijn ook leerlingen met ervaringen in het buitenland. In de hal is ook een vertegenwoordiger van Defensie aanwezig. De informatieve markt is voor de voorexamenleerlingen een verplicht item in het LOB programma. Andere leerlingen en ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Het kan vast helpen om je voor te bereiden op de profielkeuze of een naderende studiekeuze, en wellicht zelfs voor je decentrale selectie dit jaar. Er zijn altijd personen met ervaringen die hier over kunnen vertellen.

MBO opleidingsmarkt, locatie van Brakelstraat: donderdag 29 november

Op donderdag 29 november 2018 organiseert de locatie van Brakelstraat een opleidingsmarkt voor alle leerlingen en ouders van klas 2, 3 en 4. Verschillende MBO vervolgopleidingen uit de regio zullen zich presenteren. Onder andere Het Graafschap College, ROC van Twente, ZONE College, Cibap en Defensie zullen aanwezig zijn om meer te vertellen over de verschillende opleidingen die ze aanbieden. Omdat veel leerlingen nog niet weten wat er allemaal te kiezen valt hopen we met deze opleidingsmarkt ze te helpen met het maken van een goede keuze voor het vervolgonderwijs. De opleidingsmarkt is te bezoeken van 17.00 tot 19.30 uur.