Het Assink Trajectklas

Trajectklas van start

Donderdag 8 november was het zo ver: op locatie Parallelweg werd het startsein van de trajectklas gegeven. De trajectklas draaide voor het officiële startsein al een paar weken. Zo’n 25 leerlingen maken hier al gebruik van.

Onderwijs op maat

Voor elke leerling hebben we hetzelfde doel: de school verlaten met een diploma. Maar de weg naar dit doel is voor elke leerling anders. Daarom starten we op de locatie Parallelweg met een trajectklas. Deze klas biedt hulp bij het begeleiden van leerlingen die een alternatieve route bewandelen. Elke leerling in de trajectklas krijgt zijn eigen route, zijn eigen traject. Het doel is om leerlingen te ondersteunen zodat ze zoveel mogelijk weer kunnen instromen in het reguliere onderwijs in een klas.

Hoe werkt een trajectklas? 

Leerlingen kunnen op twee manieren gebruik maken van de trajectklas. Ze kunnen er de hele dag verblijven voor een bepaalde periode, maar ze kunnen ook beschikken over een pasje. Wanneer een leerling over een pasje beschikt, zal de leerling in principe zijn gewone lesdagen draaien. Als hij/zij tijdens de les merkt dat het even niet wil, dan kan de leerling zijn pasje aan de docent laten zien. De leerling hoeft zo niks uit te leggen, hij/zij heeft toestemming om de les te verlaten en zijn werk in de trajectklas te gaan maken.

De trajectklas wordt aangestuurd door Jolande Wensing, Teamspecialist Zorg.

Eerste reacties

De eerste reacties van ouders en leerlingen zijn positief. Ouders zijn positief verrast over de zorg die hiermee aangeboden wordt. De leerlingen zijn positief over de aandacht die er voor ze is en de resultaten die beter worden.

Officieel startsein

Om de start van de trajectklas te markeren, hebben we op 8 november een officieel moment georganiseerd voor leerlingen, ouders, docenten, teamleiders en belanghebbenden. Jozef Geurtzen, bestuurder van Het Assink, sprak namens Het Assink. Lysan en Britt, twee leerlingen uit de trajectklas vertelden over wat de trajectklas hen brengt. We hopen dat we op deze manier vele leerlingen kunnen ondersteunen. 

Benieuwd naar de trajectklas? Lees verder en download de folder.

Het Assink trajectklas nieuwsbericht