Leerlingen Van Brakelstraat hijsen de regenboogvlag op Valentijnsdag.

Gisteren, op Valentijnsdag, stond onze locatie Van Brakelstraat in het teken van de vriendschap en liefde. Onze leerlingen hebben o.a. de regenboogvlag gehesen om te laten weten dat er bij Het Assink plaats is voor iedere vorm van liefde.

Binnen het vak doe-tijd werken de leerlingen uit de tweede klas van onze locatie Van Brakelstraat momenteel aan het project seks & zo. Het project valt samen met het Valentijnsgala om zo andere combinaties op het gebied van liefdesrelaties een breder perspectief te bieden. De leerlingen hebben hierover gesproken en naar elkaars verschillende meningen geluisterd. Hun meningen werden bepaald door omgeving en cultuur. De meeste leerlingen kwamen tot de conclusie dat het niets uitmaakt van je wie houdt en met wie je de liefde zou willen delen.

Met elkaar hebben de leerlingen een hele lijst van acties bedacht om anderen te laten weten dat je op het Assink geaccepteerd wordt. Op initiatief van deze leerlingen zijn de regenboogkleuren aan Valentijnsdag toegevoegd en is er een regenboogvlag aangeschaft. Deze is door leerlingen uit verschillende klassen gehesen om te laten weten dat er op Het Assink plaats is voor iedere vorm van liefde. 

Vanuit de actualiteit is het hijsen van de regenboogvlag een reactie op de Nashvilleverklaring in navolging van de gemeente Haaksbergen.

Valentijnsdag werd afgesloten met een spetterend gala in de feestzaal waar naast roze, rode en witte ballonnen ook regenboogvlaggen hingen.

 

 

Vlag hijsen Valentijnsdag