Leerlingen Het Assink organiseren speciale aandelenavond

Op donderdagavond 22 november organiseren leerlingen van Het Assink een speciale aandelenavond. Het gaat om 4 havo-leerlingen van locatie Bouwmeester die het programma International Business College (IBC) volgen. Een van de onderdelen is het opzetten van een eigen bedrijf. Om dit te kunnen doen, hebben zij startkapitaal nodig. Tijdens de aandelenavond hopen zij voldoende startkapitaal op te halen.

International Business College

In de derde klas kiezen leerlingen die naar 4 havo gaan een profielen. Indien ze het profiel Economie & Maatschappij (EM) kiezen, kunnen ze de richting International Business College (IBC) volgen. Via een officiële sollicitatieprocedure kunnen ze zich aanmelden voor het IBC. De leerling behandelt in 4 dagen de lesstof van 4 havo. De 5e dag volgt de leerling een geheel ander programma waarin ondernemendheid, vervolgstudie, research, ontwerp, competentieontwikkeling en toepassing van een of meer moderne vreemde talen van groot belang zijn.

Eigen bedrijf opzetten

Een van de modules waar de Kennismaken met het ondernemerschap. Het opzetten van een eigen bedrijf. Hierin komt onder andere terug: marketingplan, basiskennis boekhouden, junior company, basiskennis ondernemerschap en sales. Dit schooljaar is het de bedoeling dat 5 bedrijven van start gaan; Mosi sieraden, Nino sieraden, Hemsen media, Wij bestellen voor u en Eco Bottle.

Aandelenavond 22 november

Maar om een onderneming echt op te kunnen starten, is startkapitaal nodig. Daarom organiseren de leerlingen een aandelenavond op donderdagavond 22 november vanaf 19.30 tot 21.30 uur, locatie Bouwmeester in Haaksbergen. Tijdens deze avond presenteren de 5 bedrijven zich. Een aandeel kost €5 en kan alleen contant betaald worden. Uiteraard staat er een hapje en een drankje klaar. Vooraf opgeven is niet nodig.

Op donderdagavond 22 november organiseren leerlingen van Het Assink een speciale aandelenavond. Het gaat om 4 havo-leerlingen van locatie Bouwmeester die het programma International Business College (IBC) volgen.