Leerlingen doen goede zaken tijdens kofferbakverkoop

Leerlingen van het Assink lyceum, locatie Parallelweg, hebben afgelopen zaterdag 5 oktober kennis kunnen maken met het ondernemerschap. Zij namen deel aan de kofferbakverkoop, die in samenwerking met de Berkellandrally werd gehouden bij het openluchttheater in Eibergen. Tijdens de lessen van het profielvak Dienstverlening en producten hebben de leerlingen zich beziggehouden met het maken van een plan voor de verkoop van producten tijdens de kofferbakverkoop.

Grootse plannen met een klein budget

Elke groep leerlingen moest een plan maken met onderdelen als: wat ga je verkopen? Waarom? Hoe en aan wie ga je verkopen? Met een budget van 20 euro moesten ze zich weten te redden. Indien er meer startkapitaal nodig was moesten ze dit zelf regelen. De leerlingen hebben diverse producten gemaakt of diensten bedacht die te maken hadden met de autorally. Tijdens het project zijn ze gecoacht door ondernemers uit de omgeving.

Nu nog een kofferbak regelen

Ook regelden een aantal leerlingen een eigen kofferbak. Zo was er een klassieke Datsun en een oude WO2 Dodge. Voor de leerlingen die geen kofferbak zelf regelden, waren er splinternieuwe Citroëns die ter beschikking gesteld.

Van fotografie tot lekkernijen

Zo waren er leerlingen die samen met ouders Syrische hapjes hadden gemaakt en was er een groepje die foto’s maakten en verkochten van de rijdende equipes. Ook was er een soort Koek en zopie die de deelnemers koffie en koek verkochten. Er was veel animo voor de kofferbakverkoop. Het weer speelde zeker mee en het was enorm gezellig!

Organisatie

De kofferbakverkoop is georganiseerd door de werkgroep Werkgelegenheid, Scholing & Bedrijf vanuit het Platform Berkelland en is gericht op een zichtbare samenwerking tussen scholen en bedrijven uit Berkelland. De gezamenlijke opbrengst van het project komt geheel ten goede aan de 'jonge leerling-ondernemer'.