Kerstmarkten weer groot succes!

Net als voorgaande jaren werden er ook dit jaar weer kerstmarkten georganiseerd door de leerlingen van Het Assink lyceum. Op onze locaties Van Brakelstraat (Haaksbergen) en Parallelweg (Neede) verkochten de leerlingen allerlei producten voor het goede doel.

Dienstverlening en producten: een eigen bedrijf opzetten

Leerlingen van de richting Dienstverlening en producten organiseerden de kerstmarkt als onderdeel van het examen. Leerlingen van de derde klas hebben hiervoor een eigen bedrijfje opgericht waarvoor ze zelf een marketingplan en financieel plan moesten schrijven. Ook moesten ze een bankgesprek houden met de docent. Na goedkeuring van het ondernemersplan kregen de leerlingen een startkrediet om hun bedrijf te beginnen. Op de kerstmarkt werd alles in de praktijk gebracht. De leerlingen verkochten hun zelfgemaakte producten als volleerd handelaars!

Kerstmarkt Van Brakelstraat

Donderdag 13 december was de kerstmarkt aan onze locatie Van Brakelstraat (Haaksbergen).  De leerlingen verkochten met hun bedrijfjes verschillende leuke zelfgemaakte producten. Zo verkocht “Rietje B.V.” kerstpotjes en bood “Het Sterretje” allerlei kaarsen aan. Ook andere kraampjes verkochten spulletjes voor de kerst en in huis. Zo waren er bijvoorbeeld ook gegraveerde dienbladen en badproducten te koop. Bij Spin The Wheel kon je een gokje wagen en kans maken op verschillende leuke prijzen die aangeboden werden door de sponsoren.
Daarnaast was er ook allerlei lekker eten te koop: olieflappen, smoothies en cupcakes waren niet aan te slepen!
In de komende periode zal de balans worden opgemaakt en zal de opbrengst voor het goede doel van dit jaar, JuNiMo, bekend worden gemaakt. JuNiMo zet zich in voor kinderen met een verstandelijke beperking of een autisme aanverwante stoornis.

Assink Event 4 X-mas Parallelweg

Bij onze locatie Parallelweg (Neede) kwamen de leerlingen ook in actie voor het goede doel. Dit jaar waren er zelfs twee goede doelen: Stichting4Jason en Stichting IJzersterk. Stichting4Jason is een crowdfunding voor de Needse Jason die op achtjarige leeftijd als gevolg van een verkeersongeval een dwarslaesie opliep. Stichting IJzersterk zamelt geld in voor onderzoek naar metabole ziekten waaraan de uit de regio afkomstige Teun lijdt.  ‘Assink Event 4 X-mas’ werd goed bezocht.  Naast de maar liefst 43 kraampjes met o.a. kerststukjes en lekker eten, was er ook een levende kerststal in de grote hal.