Hoog bezoek uit China

Maandag 24 september zullen 14 Chinese studenten en 3 Chinese leraren komen overvliegen van Beijng. Zij doen mee aan een uitwisselingsproject: leerlingen van Het Assink lyceum zijn dit jaar in China op bezoek geweest. 

De Chinese delegatie wordt hartelijk ontvangen op het gemeentehuis op maandagmiddag. Het officiële welkom op de school gebeurt dinsdag. De Chinese leerlingen logeren tot 3 oktober bij Nederlandse leerlingen in huis: onderdompeling in de Nederlandse cultuur! Er is een gevarieerd programma in elkaar gezet voor deze uitwisseling. Naast 'gewoon' deelnemen aan het schoolse leven, staat o.a. een uitstapje naar Amsterdam op het programma, evenals een bezoek aan de Universiteit Twente, het Waterpark Lankheet en TKH/TKF.

Bijzonder aan het Chinaproject is, dat de leerlingen van Het Assink de kosten van de uitwisselingen zelf financieren. In het kader van internationalisering, wereldburgerschap en ondernemerszin zijn zij een jaar lang bezig geweest met fundraising. Zij zijn bedrijven en inwoners van Haaksbergen die hen hiervoor de kans geven, enorm dankbaar! Het project zorgt niet alleen voor onvergetelijke levenservaringen, maar ook voor een interessante aanvulling op studie en werk in de toekomst.