Het Assink lyceum organiseert kerstmarkten voor het goede doel

Na succesvolle eerdere edities, organiseren de leerlingen van het Assink lyceum ook dit jaar weer kerstmarkten. Op donderdag 13 december is er een markt bij onze locatie Van Brakelstraat (Haaksbergen) en op dinsdag 18 december vindt bij onze locatie Parallelweg (Neede) "Assink 4 X-mas" plaats. Beide evenementen zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

Kerstmarkt Van Brakelstraat

Op donderdag 13 december van 17.00 tot 20.00 uur is er een gezellige kerstmarkt op onze locatie Van Brakelstraat in Haaksbergen. Deze kerstmarkt wordt georganiseerd door de vmbo-leerlingen van klas 3 en is onderdeel van het examen voor het vak Dienstverlening & Producten. De leerlingen zullen zelfgemaakte producten - geproduceerd door hun zelf opgezette bedrijf - aan de man brengen. Ook de leerlingen van klas 1 en 2 zullen met standjes op de kerstmarkt te vinden zijn. Benieuwd naar de producten of wil je ze alvast bestellen? Kijk dan op https://denp.hetassink.nl/. Deze site is door de leerlingen zelf gemaakt. 

De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar de Haaksbergse stichting JuNiMo, die zich inzet voor kinderen met een verstandelijke beperking of een autisme aanverwante stoornis

Assink Event 4 X-mas

Op onze locatie Parallelweg in Neede vindt op dinsdag 18 december van 17.30 tot 21.00 uur ‘Assink Event 4 X-mas’ plaats waarbij de school wordt omgebouwd tot kerstmarkt. De algemene organisatie en promotievan dit event is in handen van leerlingen uit de theoretische leerweg (vmbo-t). Het event sluit aan bij het onderwijsproject 'Run je toko', waarbij derdejaarsleerlingen van de praktijkrichting Dienstverlening & Producten in tweetallen een eigen bedrijf opstarten Zij bieden o.a. zelfgemaakte kerstdecoratie, etenswaren, ICT-spullen en diensten aan. Nieuw dit jaar is de levende kerststal.

De opbrengst van het ‘Assink Event 4 X-mas’ komt ten goede aan de Stichting4Jason en de Stichting IJzersterk. Deze goede doelen zijn zelf door de leerlingen aangedragen. Stichting4Jason is een crowdfunding voor de Needse Jason die op achtjarige leeftijd als gevolg van een verkeersongeval een dwarslaesie opliep. Stichting IJzersterk zamelt geld in voor onderzoek naar metabole ziekten, beter bekend onder de naam stofwisselingsziekte, waaraan de uit de regio afkomstige Teun lijdt.