Het Assink doet mee aan de 'Clash of the composers'

Voor de meivakantie is op de locatie Van Brakelstraat het startschot gegeven voor het project Clash of the composers. Ofwel klassiek meets hiphop. Het doel van het project is om de leerlingen (klassen 1K en 1T) in contact te brengen met klassieke muziek, maar dan wel via hun ‘eigen cultuur’. 

De combinatie klassieke muziek en hiphop ligt misschien niet voor de hand, maar wist je dat in de hiphop veel gebruik wordt gemaakt van melodieën uit de klassieke muziek? Bach, Beethoven en Mozart hoor je dus vaker op de radio dan je denkt! De lessen zijn onderverdeeld naar producing, rap en dans. Daarnaast maken de leerlingen kennis met een aantal van de in de klassieke muziek gebruikte instrumenten. 

Einduitvoering 18 juni in Kleine Willem

Het draait echter niet alleen op muziek. Doordat de lessen, repetities en einduitvoering zijn opgebouwd rond samenhangende thema’s, wordt er ook gewerkt aan de eigenwaarde van de leerling. Onderwerpen als groepsdruk en (on)veilige situaties komen daarbij aan bod. En hoe gaaf is het als je ook daadwerkelijk in een professioneel theater mag optreden voor familie. Op 18 juni 2019, om 19.30 uur, is de einduitvoering in de Kleine Willem in Enschede. Samen met klassen van andere scholen uit de regio zorgen zij voor een spectaculaire clash! Het initiatief en begeleiding liggen bij een drietal samenwerkende partijen, namelijk; Het Valerius Ensemble, Hartkwartier en de regisseuse Regine Hilhorst.  

Enthousiaste leerlingen

Inmiddels zijn er al ruim 40 aanmeldingen voor het project. De leerlingen waren vooral enthousiast bij de dansworkshop. Daarin werd de moonwalk en de de robotmove geoefend. Bij de beats en de rap werd er gespeeld met ritmes, beats en woorden.