Expositie kringloopkunst van scholieren en migranten

20 februari opent in de bibliotheek van Eibergen een bijzondere expositie: kringloopkunst gemaakt door Nederlandse en Duitse scholieren en migranten.

Leerlingen van onze locatie Parallelweg (Neede) en leerlingen de Kreuzschule uit Heek hebben kunst gemaakt van voorwerpen die ze kochten in een kringloopwinkel. Dit kunstproject had als thema de betekenis van het woord ‘Heimat’ Daarom kochten de Nederlandse kinderen in Duitsland een voorwerp dat hen deed denken aan hun eigen omgeving, hun ‘thuis’. De Duitse kinderen bezochten een Nederlandse kringloopwinkel. In de les combineerden de scholieren hun voorwerp met een eigen foto, tekening of schilderij of een andere techniek. Zo ontstonden persoonlijke en unieke kunstwerken. Enkele migranten maakten een werk dat een band heeft met hun vaderland. Het project “HEIMATKUNST & KULTOUR” kwam tot stand met subsidie van de Euregio in het kader van TaNDem (grensoverschrijdend kunst- en cultuurproject). De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Rob Chevallier en Ines Ambaum. Lees meer over het Heimat kunstproject.

Opening expositie

De expositie van de Heimat-kunst wordt 20 februari om 14.00 uur in de bibliotheek van Eibergen (Grotestraat 58) officieel geopend door de bestuursvoorzitter van het Assink lyceum, een directielid van de Kreuzschule in Heek en mevrouw Bruening van Euregio. Iedereen is van harte welkom om erbij te zijn.

De ruim 30 kunstwerken zijn vanaf dan tot en met 8 maart te bewonderen in de bibliotheek. In april of mei zal de expositie ook op een locatie in Duitsland te zien zijn.