Kunstexpositie examenleerlingen

Examenleerlingen van het Assink lyceum houden een kunstexpositie

Vanaf 25 maart 2019 houden examenleerlingen van het Assink lyceum in Haaksbergen een kunstexpositie in de Bouwmeester.

Leerlingen van 5 havo en 6 vwo van beeldende vorming laten bij de expositie hun werk met een zelfgekozen thema zien. Hier hebben ze het afgelopen schooljaar hard aan gewerkt.

Werkstukken met een eigen thema

Aan het begin van het schooljaar heeft elke leerling een eigen thema moeten kiezen waarmee ze drie werkstukken hebben gemaakt. Er zijn werken met thema's als bijvoorbeeld "licht" of "eenzaamheid", maar ook bijzonder lastige thema's als "complottheorie". De havo-leerlingen hebben een vormonderzoek gedaan, een werkstuk met vrije keuze en een werkstuk/onderzoek naar de natuur of werkelijkheid. De vwo-leerlingen hebben werkstukken gemaakt waarbij verdieping bepalend is.

Feestelijke opening expositie

De werkstukken van de leerlingen zijn door de hele school tentoongesteld. Maandag 25 maart is de expositie feestelijk geopend op de Bouwmeester in Haaksbergen. Om 19.30 werd de expositie door leerlingen geopend in het bijzijn van diverse belangstellenden, waarbij een korte uitleg werd gegeven over wat er allemaal te zien is.

Er waren lekkere hapjes die de leerlingen zelf verzorgd hadden en de aanwezige geïnteresseerden werden daarna door leerlingen meegenomen langs de tentoongestelde werken. De leerlingen gaven daarbij uitleg over hun eigen kunstwerken of over die van andere leerlingen.

De expositie is nog te bezichtigen tot 5 april. Iedereen is van harte uitgenodigd om op schooldagen langs te komen.