Eervolle nominatie Bestuursverslag 2020

Op vrijdag vier december werd Het Assink lyceum verrast met een bericht van BRAVO, de brancheorganisatie voor onderwijs bedrijfsvoering. BRAVO reikt ieder jaar een bokaal uit voor het beste bestuursverslag in basis-en voortgezet onderwijs in Nederland. Het bestuursverslag over 2020 van Het Assink lyceum behoort tot de vier genomineerden voor de BRAVO Bestuursbokaal 2020 voor het beste onderwijsbestuursverslag in de categorie VO. In de loop van deze week wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is. Genomineerd zijn ziet Het Assink lyceum als een enorme erkenning voor de heldere en transparante wijze waarop de interne onderwijsontwikkelingen en de bedrijfsmatige ondersteuning ervan voor het voetlicht zijn gebracht.

In de jury voor deze prijs zitten vertegenwoordigers van ouderorganisaties, de VO-raad, toezichthouders en accountants. Gekeken wordt naar hoe leerlingen, ouders, medewerkers, toezichthouders en bestuur in het verslag naar voren komen. Ook de beschrijving van toekomstige ontwikkelingen speelt een belangrijke rol. Het bestuursverslag moet in heldere taal geschreven zijn en aantrekkelijk geïllustreerd zijn.

In de loop van de week wordt bekend of Het Assink lyceum de bokaal in ontvangst mag nemen. Uitreiking vond in de afgelopen jaren plaats in de Nyenrode Business University in Breukelen. Vanwege Corona zal dan nu ter plekke bij de winnaar gebeuren.