Carrouselweek Van Brakelstraat

Carrouselweek Van Brakelstraat

In de week van 18 t/m 22 februari 2019 hebben de leerlingen van klas 3 van onze locatie Van Brakelstraat een carrouselweek gehad. In die week hebben ze kennis kunnen maken met verschillende beroepen. De leerlingen konden kiezen uit ongeveer 30 verschillende excursies/workshops of gastlessen.

Tijdens de carrousselweek gingen de leerlingen o.a. op bezoek bij de brandweer, de bouwplaats van het Stadkantoor van de gemeente Hengelo, Zolemba, Noordendorp transport, Twence, de Albert Heijn, Livio, Thales en Uzin Utz.

Op school kwamen enkele oud-leerlingen een gastles geven over de opleiding die ze nu volgen. De opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa), de opleiding verpleegkundige en de opleiding aan de Cibap vakschool waren enkele van de opleidingen die aan bod kwamen. De oud-leerlingen vertelden erg enthousiast over de opleidingen die ze volgen.

Ook kwamen er tijdens de carrousselweek gastsprekers langs: o.a medewerkers van de ambulance, een veiligheidskundige, een basisschooldocent, een veteraan uit de marine, een wegbouwer en een psycholoog kwamen vertellen over hun beroep of werkveld. Daarnaast vertelden enkele studenten over de verschillende werelden van de techniek.

Op vrijdag hebben een aantal leerlingen de week afgesloten met een meeloopdag.

We willen alle ouders die de gastlessen en excursies hebben verzorgd hartelijk bedanken voor de medewerking. Mede dankzij jullie kunnen we terugkijken op een geslaagde week!

Bekijk hier foto's van de carrousselweek op de Van Brakelstraat.

 

Carrouselweek Van Brakelstraat