Busverbinding Eibergen-Haaksbergen gered

Goed nieuws: de rechtstreekse busverbinding tussen Eibergen en Haaksbergen blijft behouden! Het Assink lyceum is blij dat na diverse gesprekken het belang van de buslijn ingezien wordt.
 
De afgelopen maanden was er veel onduidelijkheid over wat er nu met de directe busverbinding tussen Eibergen en Haaksbergen zou gebeuren, aangezien Arriva aangaf vanaf december 2018 over de nieuwe N18 te gaan rijden. Deze plannen gaan door: vanaf december rijden lijn 73 en 74 op werkdagen tot 20.00 uur tussen Eibergen en Enschede via de nieuwe N18 en de A35, daarmee komt de route via Haaksbergen te vervallen. 

Lijn 53 van Haaksbergen naar Eibergen (halte Viersprong)

De afgelopen tijd hebben wij, de gemeenten en provincie niet stilgezeten en hebben we diverse gesprekken gevoerd. Inmiddels is duidelijk geworden dat Keolis Nederland (Syntus) in samenwerking met Arriva alsnog voor een rechtstreekse busverbinding zorgt van Haaksbergen naar Eibergen en vice versa.
 
Lijn 53 rijdt vanaf 9 december 2018 op schooldagen (ook in de vakanties) vanaf de start van de dienstregeling tot 20.00 uur 2x per uur door vanuit Haaksbergen naar Eibergen. Dit gebeurt via de huidige route van de lijnen 73 en 74 tot en met de halte Viersprong. ’s Avonds en in het weekend wordt de rechtstreekse verbinding uitgevoerd door lijn 474 van Arriva. Op deze manier blijft er toch een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en Eibergen. In Eibergen wordt er aangesloten op de bussen van en naar Groenlo.

Details busreis

De precieze dienstregeling met de vertrektijden is momenteel nog in productie. Deze maand zullen Keolis en Arriva de vertrektijden, overstapmogelijkheden en tarieven communiceren op hun sites.