BestuurdersBlog #4

Inspectiebezoek, sneltesten en korte update Rekkenseweg

Eerst een korte terugblik op het inspectiebezoek van 29 en 30 maart. De mondelinge terugkoppeling van de inspectie was natuurlijk spannend na twee dagen van intensieve gesprekken en lesbezoeken; wat zouden ze van onze onderwijskwaliteit vinden? Het bleek dat ze veel verbeteringen konden constateren en gaven alle medewerkers complimenten over wat er allemaal was bereikt. Advies was om bij de verdere verbeteringen van het onderwijs toch vooral ook de inbreng van leerlingen en ouders te betrekken, dat kan nog beter. De drie inspecteurs konden nog niet aangeven wat hun uiteindelijke oordeel is maar het is vast en zeker niet meer zeer zwak. Binnenkort geven ze aan of de onderwijskwaliteit inmiddels alweer voldoende is of nog niet helemaal. Fijn dat zovelen wilden meewerken aan dit onderzoek, dank daarvoor! 

Verder kreeg ik op 1 april een brief van het ministerie met de aankondiging dat ze vanaf half april willen dat de scholen gaan starten met sneltesten. Deze testen kunnen zelf worden afgenomen en het idee is dat we leerlingen risicogericht gaan testen, dus als er in de buurt een besmetting is geconstateerd en dat medewerkers zichzelf preventief kunnen gaan testen, dit kan dan twee keer per week. Alles is wel vrijwillig. Daartoe komen dan half april veel sneltesten naar de school en iemand in de school zal worden opgeleid om dit te begeleiden. De sneltesten schijnen voor 80% betrouwbaar te zijn en als de sneltest een positief resultaat geeft moet je alsnog naar de GGD voor een PCR test om het zeker te weten en dit te laten registreren.  

Is dit nu een verbetering, dat we nu als school aan de slag moeten of lossen we een probleem voor de overheid op? Ik ben er nog niet helemaal uit. Wat ik wel weet is dat we nu goed moeten nadenken hoe we dit op de vestigingen gaan organiseren. Eerst maar eens kijken of de testen ook echt naar ons toekomen. 

De komende weken worden ook spannend voor de nieuwe, samengevoegde onderbouwlocatie aan de Rekkenseweg, er moeten besluiten worden genomen over meubilair, aanpassingen aan de binnenkant en buitenkant van het gebouw en het ontwerp van het Technologisch Centrum dat ook een plek krijgt in de school. We zijn in volle vaart bezig om volgend schooljaar een nieuwe start mogelijk te kunnen maken aan de Rekkenseweg. 

Dirk Speelman
Bestuurder a.i.

Wil je reageren? Stuur dan een mail naar d.speelman@hetassink.nl