Locatie Parallelweg

Bovenbouw
Parallelweg 9 7161 AE Neede
Postbus 70 7160 AB Neede

Parallelweg in Neede

Modern en volledig ingericht op de nieuwste ontwikkelingen: dat is onze bovenbouwlocatie Parallelweg in Neede. 

  • Locatie voor bovenbouw vmbo-bb, vmbo-kb en vmbo-g/tl
  • Moderne praktijklokalen en technische snufjes als 3D-printers
  • Elk vmbo-profiel heeft zijn eigen ruimte in het gebouw en eigen bijpassende praktijklokalen
  • Veel samenwerkingen met bedrijfsleven. Ook lopen leerlingen 1 dag per week stage bij een bedrijf

De locatie Parallelweg is een bovenbouwlocatie voor vmbo-leerlingen. Het is een nieuwe locatie, die sinds het schooljaar 2016-2017 in gebruik is. Een voormalig industriepand is omgebouwd tot een moderne school, met praktijklokalen die op de 4 nieuwe profielen van vmbo aansluiten. 

Leerlingen van verschillende onderbouwlocaties komen naar deze locatie om hun vmbo af te ronden. Onze leerlingen leren hier hun ambities kennen, verantwoording nemen en ze proberen de beste resultaten voor zichzelf neer te zetten. Dat gebeurt allemaal in een omgeving waar het prettig verblijven is, waar iedereen zich gezien voelt en tevreden over zichzelf mag zijn.

Volg ons op Facebook Bekijk welke niveaus we op welke locaties aanbieden
Agenda
Bekijk alles
Neem een kijkje in onze school
Parallelweg Assink lyceum Neede

Bij de locatie Parallelweg...

  • ...komen leerlingen terecht in een nieuw gebouw dat voorzien is van alle voorzieningen en faciliteiten voor de nieuwe vmbo-profielen;

  • ...durven we ondanks het traditioneel hoge slagingspercentage veranderingen aan te brengen in het onderwijs;

  • ...leggen we steeds meer nadruk op loopbaanoriĆ«ntatie en -begeleiding (LOB). Leerlingen maken kennis met allerlei beroepen en vervolgopleidingen en worden gestimuleerd om zelfstandig naar hun capaciteiten en ambities te kijken en keuzes te maken. Dat vinden we net zo belangrijk als goede cijfers halen.

Bedrijfsleven

De locatie Parallelweg is gevestigd op het industrieterrein. We hebben daarom veel contacten met het bedrijfsleven. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld praktijkopdrachten uitgeven en meewerken aan bedrijfsbezoeken. In een speciaal daarvoor ingerichte innovatieruimte op onze locatie kunnen (startende) ondernemers hun werk- en vergaderruimte situeren. Leerlingen kunnen hen helpen met bijvoorbeeld het in de markt zetten van een nieuw product. Zo leren onze leerlingen beroepsvaardigheden in een omgeving die zo goed mogelijk aansluit bij het bedrijfsleven.

 


Op de Parallelweg zitten ruim 500 leerlingen.

 

Daarom kiezen voor Het Assink
Parallelweg Assink lyceum Neede