Kom kennis maken

Hoe gaat dat nou straks op de middelbare school? Krijg ik veel huiswerk? Lukt het op tijd om te wisselen van lokaal? Wat doe ik in een pauze? Ga ik naar vmbo, havo of vwo? Krijg ik ook begeleiding op school?

Om goed te kunnen kiezen, en om antwoorden te krijgen op al je vragen, nodigen we je op verschillende momenten uit om kennis te maken met onze school. Op die manier kun jij met een goed gevoel jouw nieuwe school kiezen.

Beleef Het Assink - proef de sfeer op Het Assink

We starten in november met Beleef Het Assink. Tijdens deze avond krijgen jij en je ouders/verzorgers door verschillende activiteiten al een goede indruk van de vier onderbouwlocaties van Het Assink. 

Proeflesmiddag - ervaar een les op Het Assink

In januari ga je met jouw klas alvast een middag proeflessen bij Het Assink volgen. Je volgt een paar proeflessen, je wisselt van lokaal, ziet hoe de locatie er uit ziet, waar de kluisjes zijn en waar je tijdens de pauze naar toe kunt. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Open huis - leer de school en de locaties kennen

In januari organiseren we ook nog een open huis. Op deze dag zijn alle locaties open voor toekomstige leerlingen, ouders en andere belangstellenden. Tijdens het open huis laten docenten en leerlingen zien welke onderwijsactiviteiten er zoal zijn. Ook kun je nog je laatste vragen stellen voordat je in maart je definitieve keuze maakt.

Kennismakingsmiddag - leer je mentor en klasgenoten kennen

Als je hebt gekozen voor Het Assink dan word je in juni uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag. Tijdens die middag leer je je nieuwe klasgenoten en je mentor kennen. 

Assink junior vwo-workshops - ervaar vwo, gymnasium en vwo-plus

Heb jij een (voorlopig) vwo-advies gekregen en wil je alvast een voorproefje van de vwo-lessen op Het Assink? Meld je dan aan voor Assink junior vwo! 6 weken lang kun je via speciale proeflessen van 1,5 uur kennis maken met de vwo-lessen. Via jouw juf of meester krijg je een uitnodiging hiervoor. 

Persoonlijk gesprek

Mocht u als ouders/verzorgers specifieke vragen hebben of wilt u een persoonlijk gesprek? Laat het ons dan vooral weten en neem contact met ons op voor een afspraak. 

Goede voorbereiding

We zorgen er dus voor je je goed kunt voorbereiden op je keuze voor een nieuwe school. Maar Het Assink doet meer. Wij spannen ons ook in voor een goede samenwerking met de basisscholen. Wij overleggen niet alleen over de plaatsing van nieuwe leerlingen, maar ook over hoe het met leerlingen in de loop van de tijd gaat bij ons op school.

Mocht het niveau dat je hebt gekozen uiteindelijk toch niet bij je passen, dan kun je nog wisselen van niveau. Je bent niet de eerste die nog wisselt!

Bekijk sfeerfilmpjes van locaties

Op ons YouTube-kanaal vind je sfeerfilmpjes van onze 5 locaties. Zo krijg je een beetje een indruk van de locatie.

En ben je benieuwd hoe een lesdag er uit ziet? Wij volgden 1e-klasser Daan een dagje!

https://www.youtube.com/watch