Kom kennis maken

Hoe gaat dat nou straks op de middelbare school? Krijg ik veel huiswerk? Lukt het op tijd om te wisselen van lokaal? Hoe ziet een pauze er uit? Ga je naar vmbo, havo of vwo? Naast deze vragen heb je waarschijnlijk nog wel meer vragen. We nodigen je daarom op verschillende momenten uit om kennis te maken met Het Assink lyceum. Zo dat jij in maart met een goed gevoel jouw nieuwe school kunt kiezen.

Beleef Het Assink

We starten in november met Beleef Het Assink. Tijdens deze avond krijgen jij en jouw ouders/verzorgers door allerlei activiteiten al een goede indruk van de vier onderbouwlocaties van Het Assink. 

Proeflesmiddag

In januari ga je met jouw klas alvast een middag proeflessen bij Het Assink volgen. Je volgt een paar proeflessen, je wisselt van lokaal, ziet hoe de locatie er uit ziet, waar de kluisjes zijn en waar je tijdens de pauze naar toe kunt. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Assink junior vwo - workshops

Heb jij een (voorlopig) vwo-advies gekregen en wil je alvast een voorproefje van de vwo-lessen op Het Assink? Meld je dan aan voor Assink junior vwo! 6 weken lang kun je via speciale proeflessen van 1,5 uur kennis maken met de vwo-lessen. Via jouw juf of meester krijg je een uitnodiging hiervoor. 

Open huis

In januari organiseren we ook nog een open huis. Op deze dag zijn alle locaties open voor toekomstige leerlingen, ouders en andere belangstellenden. Tijdens het open huis laten docenten en leerlingen zien welke onderwijsactiviteiten er zoal zijn. Ook kun je nog je laatste vragen stellen voordat je in maart je definitieve keuze maakt.

Goede voorbereiding

We zorgen er dus voor je je goed kunt voorbereiden op je keuze voor een nieuwe school. Maar Het Assink doet meer. Wij spannen ons ook in voor een goede samenwerking met de basisscholen. Wij overleggen niet alleen over de plaatsing van nieuwe leerlingen, maar ook over hoe het met leerlingen in de loop van de tijd gaat bij ons op school.

Mocht het niveau dat je hebt gekozen uiteindelijk toch niet bij je passen, dan kun je nog wisselen van niveau. Je bent niet de eerste die nog wisselt!

Bekijk sfeerfilmpjes van locaties

Op ons YouTube-kanaal vind je sfeerfilmpjes van onze 5 locaties. Zo krijg je een beetje een indruk van de locatie.

En ben je benieuwd hoe een lesdag er uit ziet? Wij volgden 1e-klasser Daan een dagje!