Benefietavond

In actie voor Akello en Eyoku

Niet alleen bij onze locaties Van Brakelstraat en Parallelweg zijn de leerlingen van Het Assink Lyceum in actie gekomen voor het goede doel. Ook leerlingen van onze locatie Rekkenseweg hebben de afgelopen weken de handen uit de mouwen gestoken.

Leerlingen van onze locatie Rekkenseweg hebben met hun kerstactie op verschillende manieren geld ingezameld. Zo hielden de leerlingen van de 2e klas een vijfjesactie en verzorgden leerlingen uit klas 3 een benefietavond.  De opbrengst van deze kerstactie gaat naar Stichting Amuria. 

Stichting Amuria

Stichting Amuria richt zich verbeteren van de leefomstandigheden van mensen in Oeganda, in het bijzonder het gebied Amuria. Als gevolg van enorme tegenslagen leiden de mensen daar een zeer armoedig leven, waardoor er veel kindersterfte is. Het gebied Amuria heeft veel te lijden gehad door de terreur van de LRA (the Lords Resistance Army) en later door overstromingen in hun gebied, waardoor alle gewassen verloren zijn gegaan. Een van de projecten van deze stichting is het scholarship programma, waarmee de stichting kinderen uit arme gezinnen de mogelijkheid biedt naar school te kunnen gaan.

Kerstactie

Leerlingen uit verschillende klassen van onze locatie Rekkenseweg hebben geld ingezameld voor dit goede doel door middel van een kerstactie. Zo hebben de leerlingen uit de 2e klas een vijfjesactie gehouden, waarbij ze onder andere auto’s hebben gewassen. Hiermee hebben ze maar liefst €2180 opgehaald.

Daarnaast hebben leerlingen uit de klassen 3H1 en 3V1 op 24 januari een benefietavond georganiseerd. Familie en docenten kwamen in Hof van Eckberge bijeen voor een heerlijk diner. Naast dat de gasten allemaal lekkere gerechten voor zich kregen, werden ze ook muzikaal vermaakt met allerlei leuke optredens. Ook werd er een loterij gehouden. De benefietavond heeft €852,- opgebracht.

De opbrengst van de kerstactie is genoeg om twee jongeren in Oeganda zes jaar lang naar school te kunnen laten gaan.

Bezoek uit Oeganda

Een week voor de benefietavond brachten twee studentes uit Oeganda een bezoek aan onze locatie Rekkenseweg om de leerlingen te bedanken voor hun inzet voor de kerstactie voor Stichting Amuria. De studentes zijn bij alle 2e en 3e klassen langs geweest om te vertellen over Oeganda en vragen van leerlingen te beantwoorden.

Akello Barbra en Eyoku Alfred

Docente Annelies Mooij heeft met samen met Stichting Amuria twee leerlingen in Oeganda geselecteerd die supergraag naar school willen maar die dat niet kunnen betalen. Akello Barbra en Eyoku Alfred kunnen beiden goed leren, maar hun familie is te arm om het schoolgeld voor de middelbare school te betalen. Met de opbrengst van de kerstactie en het benefietdiner kunnen zij een 6-jarige opleiding volgen. Ze gaan dan 4 jaar naar de middelbare school en daarna naar een beroepsopleiding. Dat geeft hen de kans om een beroep te leren, werk te zoeken en een betere toekomst op te bouwen.

Annelies gaat de komende zomer voor de 4e keer naar Oeganda en zal daar ook de leerlingen bezoeken die dankzij de opbrengst van de kerstactie mogen studeren.

Benefietavond