Goede begeleiding

De overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs is een grote stap. We willen graag dat jij je snel op je plek voelt en we doen hier dan ook alles aan. Daarom organiseren we in januari een proeflesmiddag, gaan we in maart bij jouw basisschool langs om te bespreken hoe jij je de afgelopen jaren hebt ontwikkeld en organiseren we in juni een kennismakingsmiddag. Tijdens deze middag ontmoet je jouw toekomstige klasgenootjes en jouw mentor, zodat je al weet bij wie je na de zomervakantie in de klas komt. En bij de start van het nieuwe schooljaar ga je natuurlijk op brugklaskamp!

Goede begeleiding

Goede begeleiding vinden we erg belangrijk. Ter voorbereiding spreken wij jouw groep 8 leerkracht. Hij/zij kent jou natuurlijk goed! Zo vragen we hoe jij je hebt ontwikkeld, maar ook hoe jij het liefst werkt en hoe we jou het beste kunnen begeleiden. 

Heb je bijvoorbeeld moeite met leren? Misschien lukt het niet goed vanwege dyslexie of faalangst. Of heb je wat extra begeleiding nodig met rekenen, taal of het maken van je huiswerk? We zorgen dan dat je extra begeleidingslessen krijgt. Bijvoorbeeld van een docent, je mentor of van andere leerlingen.

Wil je meer lezen over hoe we je helpen als je dyslexie hebt? Lees dan hier verder

Mentor

Op Het Assink heeft elke klas een klassenleraar, dit noemen we een mentor. Jouw mentor zorgt ervoor dat je het naar je zin hebt op school, hij/zij leert je studeren, houdt je prestaties in de gaten en leert je omgaan met elkaar. Hij/zij onderhoudt ook de contacten met je ouders. Kortom, de mentor is de spil in jouw begeleiding. 

Leerlingbegeleider

Heb je een probleem dat je liever niet met een docent of je mentor bespreekt? Dan kun je terecht bij de leerlingbegeleider. Je kunt hem/haar om hulp vragen. 

Leerwegondersteunend onderwijs

Heb je op de basisschool al een beetje moeite met leren? Het kan zijn dat je dan in aanmerking komt voor leerwegondersteunend onderwijs, ook wel lwoo genoemd. Je leest er hier meer over.

Terugkoppeling naar basisschool

In december gaan we ook altijd op bezoek bij basisscholen. We bespreken dan hoe het met hun oud-leerlingen gaat op de middelbare school, die inmiddels in het eerste of tweede leerjaar zitten. Zo weten de basisscholen ook of jij goed terecht gekomen bent.