Digitale leermiddelen

De wereld om ons heen verandert en ook het onderwijs verandert natuurlijk mee. Daarom gebruiken wij op onze scholen digitale leermiddelen om de lessen leuker, interessanter en gevarieerder te maken. Er worden bijvoorbeeld quizzen met apps op de iPad gedaan.

Met je tablet of laptop in de klas

De hele dag met je neus in de boeken? Dat kan best saai worden. Daarom leer je op Het Assink lyceum niet alleen uit boeken. Je werkt namelijk ook regelmatig met een tablet of laptop. Het gebruik van deze digitale leermiddelen in het onderwijs maakt jouw lessen interessant en afwisselend. Want een les kan opeens heel leuk worden als je gaat quizzen met behulp van apps! Een bijkomend voordeel van een “digitale les” is, dat je minder boeken mee hoeft te nemen in jouw rugtas. Dat scheelt natuurlijk heel wat gewicht!

Kies je eigen device

Je mag zelf weten welk digitaal apparaat je wilt gebruiken. Dat kan een iPad, een andere tablet of laptop zijn. Je device moet wel aan een aantal minimale eisen voldoen, zodat je tijdens de lessen lekker aan de slag kunt.

Heb je nog geen digitaal apparaat (device) voor school? Na je aanmelding informeren we je over welk device je het beste kunt aanschaffen. In 2018 kon je via onze school een iPad of HP laptop met garantie aanschaffen voor een speciale prijs. Ook in 2019 zullen we weer speciale deals met onze leverancier hebben, zodat jij voor een goede prijs een digitaal leermiddel kunt aanschaffen. Natuurlijk mag je ook zelf een apparaat uitzoeken die aan de eisen voldoet!

Informatie voor je ouders

Alle informatie die jouw ouders moeten weten kun je vinden op de pagina Bring Your Own Device.

Meer weten

Heb je nog vragen over de digitale leermiddelen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.