Beleef Het Assink 2019-2020

Beleef Het Assink

Beleef het Assink: dinsdag 10 november 2020

Op dinsdag 10 november vond het Beleef Het Assink plaats. Dit jaar ging het anders dan we gewend waren! Hoewel leerlingen van groep 8 welkom waren op school, mochten we de ouders/verzorgers ‘ontmoeten’ via de digitale weg. We hopen dat alle leerlingen van groep 8 toch nog een beetje sfeer hebben kunnen proeven op Het Assink en dat ouders en verzorgers een goede eerste indruk hebben gekregen. 

Downloads

Magazine 

Speciaal voor leerlingen van de basisschool hebben wij een magazine gemaakt met veel leuke informatie die je als aanstaande brugklasser niet wilt missen. Daarnaast staat er informatie in over de verschillende niveaus die je op onze locaties kunt volgen en lees je over de ondersteuning & begeleiding die wij bieden. Ook voor ouders en verzorgers is dit een interessant magazine om te lezen met de nieuwste informatie over het Talentgericht onderwijs. Hierboven bij 'downloads' kun je de pdf-versie van het magazine downloaden. Veel leesplezier! 

Presentaties van de locaties terugkijken 

Bent u niet in de gelegenheid geweest om een van de presentaties online bij te wonen? Geen probleem! Via onderstaande linkjes kunt u de online bijeenkomsten terugkijken. Daarnaast hebben we de presentaties als een apart bestand pdf-bestand toegevoegd. Deze kunt u hierboven bij 'downloads' bekijken.

Presentatie locatie Bouwmeester terugkijken >>

Presentatie locatie Van Brakelstraat terugkijken >>

Presentatie locatie Rekkenseweg terugkijken >>

Presentaties terugkijken van DOE, vwo-plus en gymnasium, begeleiding en ondersteuning

DOE 

In vmbo-bb/kb In leerjaar 1 en 2 worden in vmbo-basis/kader DOE gegeven: DOE staat voor Denken, Ontwikkelen en Ervaren. De leerling werkt ongeveer vijf weken lang en 10 uur per week aan een thema dat dichtbij zijn belevingswereld ligt. Iedere vijf weken kiest de leerling een opdracht waarmee hij aan de slag gaat. Zo ontdek hij zijn interesses en voorkeuren en kan hij een goede keuze maken voor één van de vier profielen die wij aanbieden in het derde en vierde schooljaar. Tijdens DOE komt de leerling ook in aanraking met technologie, want wij vinden het belangrijk dat kennis wordt gemaakt met de uitdagingen en mogelijkheden van werken in de technische wereld. Deze vorm van onderwijs sluit nauw aan op de praktijk en de bovenbouw van het vmbo.  

Presentatie DOE terugkijken >>

Vwo-plus en gymnasium

Neemt uw kind geen genoegen met een standaard antwoord en wil hij/zij het naadje van de kous weten? Wilt uw kind dieper op de leerstof in, heeft hij/zij uitdagingen nodig om het brein te prikkelen en denkt uw kind net iets diepgaander na over bepaalde zaken dan anderen? Dan zou uw kind wel eens heel goed op zijn plek kunnen zijn binnen het GVplus programma. In deze webinar leggen we het verschil uit tussen havo/vwo en vwo-plus/gymnasium. Ook gaan we in op de verschillende leerlijnen die worden aangeboden. 

Presentatie vwo-plus en gymnasium terugkijken >>

Begeleiding en ondersteuning

Voor uw kind gaat er veel veranderen wanneer hij/zij naar de middelbare school gaat. Nieuwe vakken, verschillende leraren en wisselen van lokalen. Van iedere leraar krijgt uw kind bovendien huiswerk. We vinden het erg belangrijk om uw kind hierin goed te begeleiden en te ondersteunen. Wij werken met vier niveaus van begeleiding en ondersteuning. Op deze manier zorgen we dat uw kind de ondersteuning krijgt die bij hem/haar past. In deze webinar gaan we in op de vier niveaus van begeleiding en ondersteuning. 

Presentatie begeleiding en ondersteuning terugkijken >>

Trajectklas

 

Sfeerimpressies van de locaties

Locatie Bouwmeester

Locatie Van Brakelstraat

Locatie Rekkenseweg