Assink junior workshops Rekkenseweg

Bij onze locatie Rekkenseweg in Eibergen kun je kiezen uit 4 workshops, speciaal voor groep 8 leerlingen die een (voorlopig) vwo-advies hebben gekregen. Hieronder lees je per workshop wat je gaat doen. Lijkt het je wat? Geef dan via onderstaand inschrijfformulier jouw top 3 van de workshops door! 

Je eerste keuze krijgt een 1, je tweede keuze een 2 en je derde keuze een 3. We hopen natuurlijk dat jullie naar de workshop van je eerste keuze kunnen: die vind je het leukst. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat een workshop vol zit, heb je nog een kans. Alle workshops worden namelijk in februari 2019 herhaald.

Workshop Knutselen met DNA

Overal waar je komt laat je cellen achter die loslaten van je huid. Op het DNA in die cellen staat hoe jij in elkaar zit. Met DNA technologie kunnen rechercheurs er achter komen wie er op de plaats van een misdrijf is geweest en sinds kort kan je DNA zelfs worden afgelezen. Daardoor kan worden ontdekt uit welk land je voorouders komen en of je aanleg hebt voor bepaalde ziektes. Wil je ontdekken hoe je met DNA nieuwe planten en dieren kunt bouwen? Schrijf je in voor ‘Knutselen met DNA’.

Eind november is het eerste genetisch gemanipuleerde kindje geboren in China. Onderzoeker Jiankui He claimt dat hij de eerste genetisch gemanipuleerde baby’s heeft gemaakt. De baby is inmiddels geboren en zou immuun zijn voor het HIV virus dat AIDS veroorzaakt. In de workshop onderzoek je hoe deze wetenschapper het voor elkaar heeft gekregen om te knutselen met DNA en duik je in de wereld van de gentechnologie. Wie weet heb je hier al een mening over, of misschien krijg je die wel tijdens deze workshop. 

Workshop Impressive!

Toen de fotografie werd uitgevonden was het voor kunstenaars niet langer noodzakelijk om precies te schilderen wat je ziet. Kunstenaars gaan experimenteren, onder andere met vorm en kleur. Ontdek hoe kunstenaars aan het einde van de negentiende eeuw te werk gingen. Experimenteer zelf door een eigen kunstwerk te maken en verdiep je in andere kunstvormen van die tijd. 

Tijdens de workshops maken we een kunstwerk en verdiepen wij ons in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het was een spannende tijd, want de wereld veranderde snel door de opkomende industrie. We stonden in West-Europa aan de vooravond van twee grote wereldoorlogen! In ons onderzoek kijken we hoe geschiedenis en de ontwikkeling van technologie van invloed zijn geweest op de kunstvormen door mensen.

Workshop De Telduivel

Wiskunde is niet moeilijk. Zodra de telduivel met zijn toverstok zwaait verdwijnt je angst voor getallen als sneeuw voor de zon. Aan de hand van verhalen uit het boek ‘De Telduivel’ behandelen we elke workshopmiddag een wiskundig probleem. We verzinnen een oplossing en zien hoe veelzijdig de wiskunde is.

Workshop Historiae novae (gymnasium)

Bedenk jij graag oplossingen? Ben je benieuwd hoe de Grieken en Romeinen tegen de wereld aankeken? En hoe hun invloed nog steeds te zien is? Dan is de workshop historiae novae iets voor jou. We duiken in de Griekse en Latijnse taal én cultuur. Je maakt opdrachten, waarbij je zal ondervinden dat het heden en het antieke verleden niet zo veel van elkaar verschillen. 

We staan stil bij het Griekse alfabet, een bijzondere mythe en Griekse woorden die we nu ook nog gebruiken. We lezen in het Latijn over de Romeinse godenwereld en je ontdekt dat Romeinse keizers en vloggers van nu meer met elkaar gemeen hebben dan je zou verwachten. Kortom: het heden is het nieuwe verleden. 

Aanmelden

De aanmelding voor de junior vwo workshops is gesloten.
Heb je vragen, neem dan contact met ons op via rekkenseweg@hetassink.nl