Kennismaking

Voordat uw kind naar het voortgezet onderwijs gaat, kunt u op verschillende momenten nader kennismaken met Het Assink lyceum.

Beleef Het Assink

Tijdens deze avond (of middag) in november kunnen groep-8-leerlingen en hun ouders een eerste indruk krijgen van Het Assink.

Proeflessenmiddag

Op een woensdagmiddag in januari komt uw kind met de klas op een locatie van Het Assink lyceum voor een kennismakingsbezoek. Tijdens deze proeflessenmiddag kunnen de leerlingen het gebouw verkennen waar zij misschien het volgend schooljaar naartoe gaat. Ze volgen een aantal proeflessen, krijgen informatie over Het Assink lyceum en kunnen vragen stellen. Dit is dus een eerste bezoek aan het Assink lyceum, vóór het open huis.

Open huis

Kort na de proeflessenmiddag volgt eind januari het open huis. Alle locaties van Het Assink zijn dan open voor toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden. Een bezoek aan het open huis is een mooie gelegenheid de school in bedrijf te zien. In alle vaklokalen laten docenten en leerlingen zien welke onderwijsactiviteiten er zoal zijn.

Proeflessen gymnasium

Voor leerlingen en hun ouders is het soms moeilijk de keuze te maken tussen atheneum of gymnasium. Vaak weet een leerling niet goed wat het gymnasium inhoudt en of het wel bij hem past. Daar kan de leerling het beste achter komen door het gewoon uit te proberen. In het voorjaar kan uw kind bij ons in drie proeflessen kennismaken met de vakken Latijn en Grieks. Het gaat om echte lessen, waarin de leerlingen niet alleen kunnen kijken of het bij hun interesses aansluit, maar waarbij ze ook het niveau en de werkwijze kunnen ervaren.
De lessen zijn bedoeld voor de leerlingen die een vwo-advies krijgen, en dan zowel de leerlingen die al redelijk zeker zijn van hun keuze voor gymnasium of atheneum als de leerlingen die nog erg twijfelen.

Het Assink lyceum zorgt er dus voor dat toekomstige leerlingen en hun ouders zich goed kunnen voorbereiden op de nieuwe school. Maar Het Assink doet meer. Wij spannen ons ook in voor een goede samenwerking met de basisscholen. Wij overleggen niet alleen over de plaatsing van nieuwe leerlingen, maar ook over hoe het met leerlingen in de loop van de tijd gaat bij ons op school. Over het algemeen vinden de basisscholen dat de overdracht van hun leerlingen naar Het Assink prima verloopt.