Terugblik Beleef Het Assink

Maandagavond 13 november was op locatie Rekkenseweg Beleef Het Assink. Tijdens deze avond konden groep 8 leerlingen en hun ouders kennis maken met Het Assink lyceum. 

De avond was van 18.00 tot 20.30 uur. Bij binnenkomst werd iedereen verdeeld over 9 groepen om naar verschillende workshops te vertrekken. Meteen een goede test om het juiste lokaal te vinden. 

Op een (inter)actieve konden de groep 8 leerlingen kennis maken met de vakken op die we op Het Assink bieden. Bijvoorbeeld aan de hand van een spel of met de iPad. De workshop Wunderkammer veranderde opeens in een escape room. Overal in de kamer lagen raadsels. Het antwoord van de raadsel kon gebruikt worden om de gaten van een verhaal op te vullen. 

Bij de workshop Science moest de auto Hummy naar de andere kant van de tafel komen, alleen zat er een gat tussen. Met papier konden de groep 8 leerlingen aan de slag om een stevige brug te maken. 

Op onze Facebookpagina van locatie Rekkenseweg vind je leuke foto's en filmpjes van de avond. 

Proeflesmiddag en Open huis

Heb je Beleef Het Assink gemist? Of wil je juist nog meer zien? Binnenkort ontvang je via jouw basisschool een uitnodiging voor een proeflesmiddag op Het Assink. Eind januari kun je ook naar ons Open huis komen. Graag tot dan!