Van Brakelstraat in Haaksbergen

De locatie Van Brakelstraat is een onderdeel van het Assink lyceum in Haaksbergen waar onder- en bovenbouwleerlingen les krijgen aan het vmbo. We bieden hen een plek met een prettige en rustige sfeer waarin lekker-in-je-vel-zitten heel belangrijk is. Maar het is ook een leeromgeving waar leerlingen en docenten trots kunnen zijn op zichzelf vanwege de uitstekende resultaten. De Van Brakelstraat heeft de laatste twee jaar een 100% slagingspercentage behaald. We hechten nog meer waarde aan het feit dat onze leerlingen hun eigen talenten en ambities leren kennen en ontwikkelen.

Om uw kind die prettige leeromgeving te kunnen bieden is het de uitdaging om balans in de groepen aan te brengen. Leerlingen die zich veilig en vertrouwd voelen halen het beste uit zichzelf. Daarom werken we heel goed samen met de basisscholen in de omgeving. Al voordat uw kind bij ons start hebben we de resultaten en andere bijzonderheden besproken met de basisschoolleerkracht. Dat noemen we een ‘warme overdracht’. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind een zo soepel mogelijke overgang beleeft. Ook in de jaren daarna blijft het welzijn van de leerling voorop staan. Ouders waarderen die persoonlijke aandacht. Dit blijkt uit ons tevredenheidsonderzoek onder ouders dat jaarlijks wordt afgenomen.

Docenten en leerlingen krijgen de ruimte om binnen de kaders het onderwijs zelf in te kleuren. Dat zie je vooral terug in onze lessen en buitenschoolse activiteiten die we vaak koppelen aan hot items uit de actualiteit, of dat nu gaat om een excursie naar een bijzonder bedrijf in de regio of thema’s als social media en veilig verkeer.

De leerlingen vmbo-bb en -kb gaan voor de bovenbouw naar de Parallelweg in Neede.

Op de Van Brakelstraat zitten in totaal ca. 450 leerlingen.

Resultaten

Bekijk de resultaten van de Van Brakelstraat


Neem een kijkje in onze school!