Rekkenseweg in Eibergen

De Rekkenseweg in Eibergen is een brede onderbouwlocatie van het Assink lyceum. In een kleinschalige en gemoedelijke omgeving - iedereen kent iedereen - bieden we vmbo-, havo-, vwo-, vwo+ en gymnasium-onderwijs. Uw kind komt op een locatie waar het gebruik van digitale leermiddelen zoals iPads volledig is ingeburgerd. Wij kiezen daarvoor omdat het ons de mogelijkheid geeft te variëren in werkvormen, veel eigen materialen in te brengen en de didactische mogelijkheden te vergroten. 

Op de Rekkenseweg hebben we onze eigen kijk op het bieden van goed en uitdagend onderwijs. Zo besteden we op het vmbo veel aandacht aan loopbaanoriëntatie en projectgericht werken. Uw kind leert naast vakinhoudelijke kennis ook persoonlijke en praktische vaardigheden waarmee hij beter voorbereid is op zijn verdere (onderwijs)loopbaan. En op het havo en vwo bieden we naast de normale vakken zogenaamde PROUD-projecten aan: open opdrachten rondom een specifiek thema. Vwo-leerlingen die nog sneller kunnen, hebben de mogelijkheid om in een plusprogramma extra stof en verdere verdieping in hun lessen te krijgen. 

Op de Rekkenseweg hechten we veel waarde aan buitenschoolse activiteiten. Met name op het gebied van buiten zijn, sport en bewegen en cultuur. Dat begint al zodra uw kind bij ons op school komt. Alle leerlingen gaan op brugklaskamp om elkaar en het docententeam beter te leren kennen. We beschikken over goede binnen- en buitensportfaciliteiten, waardoor leerlingen met allerlei bijzondere sporten kunnen kennismaken. Tijdens onze Doedagen doen de leerlingen mee aan een scala van activiteiten die zowel binnen als buiten de school plaatsvinden.

Op de Rekkenseweg zitten in totaal ca. 380 leerlingen.

Resultaten

Bekijk de resultaten van de Rekkenseweg


 

Neem een kijkje in onze school!