Parallelweg in Neede

Leerlingen van verschillende Assink-onderbouwlocaties komen naar onze nieuwe locatie Parallelweg in Neede om vmbo-bovenbouwonderwijs te volgen.

Onze leerlingen leren bij ons hun ambities kennen, hun verantwoording nemen en ze proberen de beste resultaten voor zichzelf neer te zetten. Dat gebeurt allemaal in een omgeving waar het prettig verblijven is, waar iedereen zich gezien voelt en tevreden over zichzelf mag zijn.

Ingericht op nieuwe vmbo-profielen

De Parallelweg is een nieuw gebouw dat optimaal is ingericht op de nieuwe vmbo-profielen. Elke profiel heeft een eigen gedeelte in het pand, met niet alleen grote lokalen, maar ook kleine ruimten voor kleine groepjes leerlingen en voorzieningen en faciliteiten die specifiek zijn voor een bepaald profiel.

Voorbereiding op de toekomst

Ondanks ons traditioneel hoge slagingspercentage zijn we als moderne vmbo-school niet bang om veranderingen in het onderwijs aan te brengen. Zo leggen we de laatste jaren steeds meer nadruk op loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB). Leerlingen maken kennis met allerlei beroepen en vervolgopleidingen en worden gestimuleerd om zelfstandig naar hun capaciteiten en ambities te kijken en daarop keuzes te maken. Dat vinden we net zo belangrijk als goede cijfers halen.

Het grootste deel van de leerlingen stroomt door naar vervolgonderwijs, meestal aan het mbo.

Op de Parallelweg zitten ca. 450 leerlingen.

Resultaten

Bekijk de resultaten op scholenopdekaart.nl (verwijst nu nog naar de oude locatie Prins Bernhardstraat, aangezien de resultaten ook betrekking hebben op die locatie).


 

Neem een kijkje in onze school!