EnEn

EnEn is de samenwerking tussen Het Assink lyceum en praktijkschool MaxX aan de Parallelweg in Neede. Beide scholen zitten samen in een voormalig industriepand dat is getransformeerd tot een prachtig, inspirerend schoolgebouw met veel licht en ruimte. 

EnEn beoogt niet alleen samenwerking tussen beide scholen, maar ook met bedrijven en andere onderwijsinstellingen. EnEn staat midden in de samenleving, wat al zichtbaar is in de fysieke plek, op de grens tussen woonwijk en industrieterrein. Bovendien staat EnEn voor de meerwaarde die kan ontstaan door samen dingen te verwezenlijken, wat samengevat is in de kernwaarden leren leren en co-creëren. In die zin omvat de naam EnEn niet alleen de samenwerking tussen partijen, maar straalt het ook een belofte uit voor de toekomst.​

Bedrijfsleven

Ondernemers kunnen bijvoorbeeld praktijkopdrachten uitgeven en meewerken aan bedrijfsbezoeken. In een speciaal daarvoor ingerichte ‘innovatieruimte’ kunnen (startende) ondernemers hun werk- en vergaderruimte situeren, waarbij ook de uitwisseling naar en met het onderwijs een rol gaat spelen. Zo leren onze leerlingen beroepsvaardigheden in een omgeving die zo goed mogelijk aansluit bij het bedrijfsleven.

Gezamenlijke doelen

  • Leerlingen helpen hun talenten te ontwikkelen;
  • Begeleiden naar een passende vervolgopleiding;
  • Zelfvertrouwen geven;
  • Zorgen voor een veilige leeromgeving;
  • Het onderwijs praktisch en samenhangend maken;
  • Samenwerken met ouders, bedrijfsleven, samenleving en onderwijs.