26-01-2018

Veel belangstelling voor Open Huis

Donderdagavond 25 januari organiseerden Het Assink lyceum haar jaarlijkse Open Huis. Alle locaties waren 's avonds geopend voor geïnteresseerden. Veel kinderen kwamen met hun ouders/verzorgers de locaties bekijken.

Tijdens het open huis laten we aan leerlingen, toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers zien wat ze op onze school kunnen verwachten. Docenten en leerlingen hadden van alles voorbereid. Zo lagen de lesboeken op tafel, kon er meegekeken worden op de iPad, waren er quizjes en lekkere hapjes.

Uitleg van leerlingen

Maar daar bleef het niet bij. Zo legden leerlingen bijvoorbeeld uit hoe een koeienhart er uit ziet. Tot in de details kregen de bezoekers uitleg hierover. Bij wiskunde hadden leerlingen allerlei leuke opdrachten bedacht. Twee leerlingen hadden van karton twee verschillende doosjes gemaakt. De vraag was in welk doosje de meeste rijst paste. De meeste bezoekers trapten in het optisch bedrog.

Ook kon je dankzij een VR-bril een ritje in de achtbaan maken. En als je het aandurfde kon je op een eigengemaakt hoverboard stappen.

Naast deze demonstraties was er ook alle ruimte voor de bezoekers om vragen te stellen aan de docenten en de leerlingen die meehielpen.

Terugblik op Facebook en Instagram

Nieuwsgierig naar een impressie van het Open Huis? Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina’s en/of ons Instagramaccount

« ga naar het nieuwsoverzicht