09-03-2018

Meetrainen met Sporting Lissabon

Eind oktober 2017 kwamen Portugese collega's van Sporting Lissabon drie dagen training geven bij Victoria'28. Tijdens die trainingsdriedaagse kregen drie jeugdkeepers te horen dat ze mee mochten naar Portugal. Twee leerlingen van Het Assink lyceum van de locatie Bouwmeester, Chiel Rietman en Inge Tijink, waren de gelukkigen en mochten in de voorjaarsvakantie een week op keeperstraining in Portugal. 

Chiel blikt terug op een fantastische week

‘In Oktober 2017 kregen wij, Inge Tijink en Chiel Rietman, de uitnodiging om een week stage te lopen bij de Portugese voetbalclub Sporting Lissabon. Wij volgden daar drie trainingen onder leiding van Michel Veurink. Tegen onze verwachtingen in mochten we een week lang onze kunsten laten zien op het terrein van Sporting Lissabon. We waren erg verrast’, aldus Chiel. 

Even wennen

Chiel vervolgt: ‘Het was eerst erg wennen in dit Zuid-Europese land, want het complex van deze club lag ver buiten het centrum van Lissabon (de stad waar de club zich gevestigd heeft). Onderweg kregen wij te horen van de coördinator van SCP, Miquel Miranda, dat de club zo ver weg lag omdat de grond hier veel goedkoper is.’

Op de dag dat ze aankwamen konden ze gelukkig even bijkomen van de reis. Chiel verbleef op het complex in een kamer met vier andere spelers met verschillende nationaliteiten en dat maakte de communicatie soms wat lastig. Inge kreeg een eigen huis in een buitenwijk van de hoofdstad. Voordat de trainingen van start gingen werden Chiel en Inge eerst medisch gekeurd, zoals dat gebruikelijk is bij een professionele topclub.

Van hoog niveau

Chiel vertelt: ‘Inge en ik werden allebei ‘goedgekeurd’ en mochten eindelijk gaan trainen. Inge sloot aan bij het vrouwenelftal en ik mocht meedoen met het o19 elftal. Het viel me direct op dat het niveau van deze club erg hoog ligt. Het was dus ook best even wennen om met zulke getalenteerde spelers te spelen. Na de training mocht ik direct aansluiten bij het o17 elftal. Het niveau was aanzienlijk minder, maar zeker niet laag.’

Debuut

Op woensdagmiddag maakt Inge haar debuut in het vrouwenelftal. Ze startte in de basis van een oefenwedstrijd en speelde uiteindelijk 45 minuten lang. Chiel mocht die avond weer aansluiten bij het elftal o17. Donderdag stond de laatste training op de planning. Voor Chiel en Inge was het een fantastische week om nooit meer te vergeten. Moe maar voldaan keerde ze huiswaarts.

In de krant

Het nieuws haalde zelfs de T.C. Tubantia. Lees hier het artikel.

Foto: Inge Tijink (midden) en Chiel Rietman (rechts)

 

« ga naar het nieuwsoverzicht