20-06-2018

Klaar voor de start? De zeepkistenrace komt eraan!

Hoe gaaf is dat! Voor het examen een zeepkist bouwen en daarmee ook echt een race houden. Dinsdag 26 juni om 15.00 uur is het zover. Dan vindt de spectaculaire zeepkistenrace plaats.  

Maar liefst 150 leerlingen van het profiel Dienstverlening en Producten en van de gemengde theoretische leerweg gingen de uitdaging aan. Zij hebben de afgelopen periode keihard gewerkt om de zeepkisten op tijd af te krijgen. Inmiddels worden de laatste puntjes op de i gezet. In samenwerking met het bedrijfsleven zijn er 42 karretjes gebouwd. 

Vanaf een talud zullen de leerlingen van Het Assink naar beneden racen en proberen het 160 meter lange parcours zo snel mogelijk af te leggen. Naast een prijs voor de snelste kist is er ook een prijs voor de mooiste en voor de pechvogel.  

Met alleen het bouwen van een zeepkist zijn de leerlingen er nog niet. Er zit ook een stukje commerciële training bij. De leerlingen moesten namelijk zelf een sponsor vinden voor hun zeepkist. Maar ook het bedrijfsleven zelf is gevraagd om een eigen zeepkist te bouwen en mee te doen aan de race. 

Joost Leeuw is projectleider van het Innovatielokaal in Neede en samen met Joost Sedee bedenker van het nieuwe plan. De opzet van het project is breed, er is tevens verbinding en samenwerking met het bedrijfsleven gezocht. Via een bezoek aan de Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging zagen ze hoe deze verbinding het makkelijkst tot stand gebracht kon worden. 

Een van de partners van de Uitdaging is Van Wijnen bouwbedrijf in Eibergen en er was slechts een kort gesprek nodig met Hans Ebbekink om de zaak in gang te zetten. Daarnaast werden Vermeulen Profile Car & Tyreservice en Te Koppele Eibergen bereid gevonden om in te stappen. Gedrieën zorgen zij voor het basisonderstel van de zeepkist. Zo is de veiligheid van de kist te allen tijde gegarandeerd. Daarbovenop bouwen de leerlingen in een hal van Van Wijnen hun eigen carrosserie met zelfgekozen thema. Ze worden daarbij ondersteund door hun leraren/projectbegeleiders en Stefan Hesselink van Van Wijnen. 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te gaan kijken. Er worden hapjes en drankjes door de leerlingen geserveerd. 

Dinsdag 26 juni: 15.00 - 20.00 uur
Locatie: De Maat in Eibergen

« ga naar het nieuwsoverzicht