06-04-2018

Invoering 'Talentonderwijs in flexmodel' uitgesteld

Op Het Assink lyceum vinden we het belangrijk dat onze leerlingen naast goede prestaties hun eigen persoonlijkheid vormen, brede vaardigheden ontwikkelen en hun eigen talenten ontdekken. Dit noemen wij het talentonderwijs. Het flexmodel biedt hier veel ruimte voor.  

De invoering van het flexmodel dient zorgvuldig te gebeuren. Er verandert namelijk veel. In het najaar hebben we ouders en leerlingen geïnformeerd dat we de invoering gingen onderzoeken en in maart 2018 een besluit zouden nemen. 

Na maanden hard te hebben gewerkt aan de mogelijke invoer van het flexmodel vanaf augustus 2018 voor de onderbouwleerlingen en de gehele locatie van Brakelstraat, hebben we de conclusie getrokken dat augustus nog te vroeg is. Omdat het een hele overgang is, willen we dit niet overhaasten. Daarom hebben we besloten om meer tijd te nemen voor de invoering van het flexmodel en gebruiken we komend schooljaar (2018-2019) om ons voor te bereiden, proef te draaien en te experimenteren. We houden iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

« ga naar het nieuwsoverzicht