01-02-2018

6 redenen om voor Het Assink te kiezen!

Binnenkort maak je jouw definitieve keuze voor de middelbare school. Twijfel je nog of Het Assink lyceum de juiste school voor jou is? Dat is niet langer nodig. Wij hebben 6 redenen op een rij gezet waarom wij denken dat Het Assink bij jou past!
 

Reden 1: Het Assink daagt uit!

Klinkt mooi natuurlijk, maar wat betekent dit? We bedoelen dat we jou graag uitdagen om op jouw manier te leren.
We geven niet alleen de lessen die je op alle middelbare scholen krijgt, zoals Engels en wiskunde. Je kiest naast de lessen bijvoorbeeld voor een project waar je vervolgens 5 à 6 weken aan werkt en presenteert. Of wat dacht je van het in elkaar zetten van een voorstelling?

Reden 2: je talenten ontwikkelen

Wat zijn jouw talenten? Geen probleem als je dat nog niet weet. Tijdens jouw middelbareschoolperiode helpen we jou om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo ben je goed voorbereid op jouw keuze voor een studie na de middelbare school en zelfs de rest van je leven.  

Reden 3: prettige sfeer

We merken dat onze leerlingen zich thuis voelen op onze school. Leerlingen en docenten kennen elkaar. En als je hulp nodig hebt, is iedereen bereid je te helpen. Dat kan bijvoorbeeld je mentor zijn, je docent of misschien wel een andere leerling.

Reden 4: veel afwisseling

Of je nou vmbo, havo of vwo volgt, bij ons krijg je veel afwisseling in en buiten de lessen. Onze docenten bedenken leuke projecten waarmee ze je uitdagen. Ook zijn er altijd wel interessante activiteiten waaraan je kunt meedoen.

Reden 5: leuke praktijkopdrachten

We hebben veel contacten met bedrijven. Hierdoor ontstaan leuke samenwerkingen tussen leerlingen en de bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld een opdracht voor een echt bedrijf krijgen, waarmee je aan de slag gaat. Je neemt contact op met het bedrijf, gaat voor hen aan de slag en aan het eind presenteer je het resultaat. Zoals het Blippar project

Reden 6: hoge slagingspercentages

Niet geheel onbelangrijk: bij Het Assink hebben we hoge slagingspercentages! Want tenslotte wil je aan het einde van je middelbareschoolperiode natuurlijk wel Het Assink verlaten met een welverdiend diploma! We zijn trots op onze hoge slagingspercentages. Maar naast het behalen van je diploma vinden wij het minstens zo belangrijk dat je je goed zult kunnen redden in je vervolgopleiding en zelfs in je verdere leven (zie reden 2).

Nog vragen? 

Ben je intussen helemaal overtuigd van je keuze? Dan zien we je graag op Het Assink lyceum! Heb je toch nog een vraag, aarzel dan niet en neem contact met ons op! Op de pagina met contactpersonen kun je zien met wie je het beste contact op kunt nemen.

 

« ga naar het nieuwsoverzicht