Tijd voor jouw talent!

Aanmelding vwo-plus

Extra uitdaging!

Aanmelden voor vwo-plus kan nog steeds. Wanneer je een eenduidig vwo-advies hebt, schrijf je een motivatiebrief. Beschrijf hierin (ongeveer 1 A4) waarom jij graag aan vwo-plus wilt deelnemen en waarom het bij jou past.

Lees meer!

Assink junior

Voor groep 7

Speciaal voor groep 7 organiseren wij op dinsdag 4 juni 2024  verschillende proeflesjes. Je maakt dan kennis met onder andere Toptijd. Toptijd is een van de vier bouwstenen van het Talentgericht Onderwijs. En hoe leuk is het als je alvast een kijkje kunt nemen op misschien wel jouw toekomstige school!

Meer info

Aanmelden 2024-2025

Heb je je schoolkeuze gemaakt en wil je je aanmelden voor het Assink lyceum? Leuk! Hieronder lees je er meer over. Het is belangrijk dat je je vóór 31 maart 2024 aanmeldt. Het aanmelden gaat als volgt in z'n werk. Zit je nu in groep 8 van de basisschool, dan kun je via jouw juf of meester het aanmeldingsformulier invullen. Jouw basisschool zorgt er dan voor dat de aanmelding bij ons terecht komt.

Meer info!

Het laatste nieuws

Herdenking Buurserstraat 'Vergisbombardement'

26 maart 2024

Ingetogen herdenking van het “vergisbombardement” op Haaksbergen 24 maart 1945. 79 jaar geleden op 24 maart 1945 om 09:23 uur, een week voor de bevrijding, lieten 18 geallieerde bommenwerpers honderden zware fragmentatiebommen vallen in de veronderstelling een Duitse stad te raken. Het gevolg: 54 doden, ruim 200 gewonden en heel veel schade aan een groot deel van Haaksbergen.

Herdenking4

Bezoek aan Sekundarschule Horn Bad Meinberg

25 maart 2024

Op woensdag 13 maart was het zover: de leerlingen van klas 2 GVPlus verzamelden zich om 8.15 uur op het station in Hengelo. Om 8.30 uur vertrokken zij samen met mevrouw Wilderink, mevrouw Mäkelburg en meneer Welberg voor een driedaagse reis naar Horn Bad Meinberg om een bezoek te brengen aan de Sekundarschule in Horn Bad Meinberg.

Bezoek Duitsland3

Alle nieuwsberichten

Tijd voor jouw leerroute

Stamtijd Basistijd Ateliertijd Toptijd

Op het Assink lyceum volg je Talentgericht onderwijs. Dat houdt onder andere in dat we de tijd op onze school verdeeld hebben in vier bouwstenen: Stamtijd, Basistijd, Ateliertijd en Toptijd. Het overgrote deel van jouw week bestaat uit Basistijd, waarin je lekker aan de slag gaat met vakken en leergebieden. Aan de hand van een voorbeeld rooster laten we je zien hoe je week er verder uit zal zien. 

Rooster bekijken

Tijd voor jouw talent

Op het Assink lyceum!

Iedereen heeft talent. Jij dus ook! Op het Assink lyceum krijg je de tijd om jouw talent te ontdekken. En te ontwikkelen. Talentgericht onderwijs noemen wij dat.

Hoe leer jij het beste? Kun je wel wat sneller? Of misschien juist langzamer? Wil jij jezelf helemaal in een vak of onderwerp verdiepen? Daar krijg jij op onze school de tijd voor.

In je schooltijd leer jij jezelf kennen en bouw je aan jouw toekomst. Hoe we dat doen, leggen we je graag uit! 

Talentgericht onderwijs

Locaties

van Brakelstraat,  Haaksbergen

van Brakelstraat, Haaksbergen

Leerjaar 1 en 2
vmbo-bb/kb
vmbo-tl/havo

Meer informatie

Parallelweg, Neede

Parallelweg, Neede

Leerjaar 3 en 4
vmbo-bb
vmbo-kb
vmbo-g/tl

Meer informatie

Rekkenseweg, Eibergen

Rekkenseweg, Eibergen

Leerjaar 1 en 2
vmbo-bb/kb
vmbo-tl/havo
havo/vwo

Meer informatie

Bouwmeester, Haaksbergen

Bouwmeester, Haaksbergen

Leerjaar 1 t/m 6
havo
vwo
vwo-plus
gymnasium

Meer informatie

Portuur

Het Assink lyceum en het Staring College zijn per 1 januari 2022 op bestuurlijk niveau gefuseerd, onder de naam Portuur.

Naar de website van Portuur